ESPECTACLES-MÚSICA         INSTRUMENTS-TALLERS         AUDIO-BIO         FOTOGRAFIA

TALLER

Per què sona com sona


Malgrat la complicada aparença de la majoria dels instruments musicals, els principis acústics pels quals funcionen són relativament senzills.

Treballant amb materials quotidians, podem entendre com el so el produeix una vibració, veure com es pot amplificar amb una caixa de ressonància, relacionar el registre d’un instrument amb la seva grandària i conèixer com s’agrupen els instruments en diferents famílies.

Utilitzarem aquests conceptes per experimentar i construir-nos alguns instruments senzills que ens permetran entendre el funcionament dels instruments tradicionals.

Farem música amb ells.

Poder fer música amb un instrument que ens acabem de construir i a més fer-ho col·lectivament, és una experiència única.

La construcció d’instruments ens permet crear noves formacions o  reforçar l’orquestra que ja teníem (sempre és una bona noticia per a qualsevol escola o col·lectiu).

El gran potencial pedagògic d’aquesta activitat també ens permetrà relacionar la música amb la plàstica, la física, la tecnologia o la història potenciant activitats interdisciplinàries.

Aquesta activitat va dirigida a professors de música, mestres o gent interessada en la música en general.